Isolation Session by Ivana Antić

Pozivamo vas da u subotu, 18. aprila u 13 časova, pogledate kućne klavirske izvedbe muzičke umetnice Ivane Antić, pod nazivom "Isolation session - homemade videos".
Program će biti objavljen na facebook stranici Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor.

Ove izvedbe su uvertira za koncert  mlade novosadske umetnice koji ćemo vam uskoro predstaviti na našem youtube kanalu.
 
Zahvaljujemo se Ivani koja je klipove namenski snimila za Kulturni centar Sombor i na taj način se pridružila akciji promocije programa kulture na internetu, a sve sa prvenstvenim ciljem da se podrži izolacija kako bi se sprečilo širenje virusa i što pre završila epidemija. . 

Ivana Antić je diplomirani muzički umetnik. Trenutno živi i radi u Novom Sadu, kao koautor i voditelj emisije ,,Kulturni magazin“ i muzički pedagog. Osnivač je, umetnički rukovodilac i dirigent Ženskog kamernog hora Lauda , organizacije Kolping u Novom Sadu. Zajedno sa koleginicom Aleksandrom Ilić i rediteljem Vladislavom Velkovskim, inicijator je i osnivač trupe za savremeno i imerzivno pozorište TITE.
Završila je odsek za muziku u medijima na departmanu za muzičku umetnost Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu u klasi prof. dr Snežane Nikolajević. Delovala je na polju muzičke kritike, zatim kao muzički urednik, saradnik na muzičkim festivalima, pozorištu i filmu. Kako se krajem studija zaiteresovala za radiofiniju, učestvovala je na konkursu Radio Beograda za apstraktni oblik radiofnije, gde biva odabrana za saradnju. Pre nego što je osnovala Ženski hor Lauda, Ivana je dugi niz godina bila član različitih vokalnih ansambala i muzičkih sastava nastupavši u poznatim svetskim i domaćim salama i učestvujući na prestižnim festivalima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu.
Na prvom ,,Piano City" festivalu u Novom Sadu, nastupala je u atrijumu muzeja savremene umetnosti gde je izvela ciklus ,,Metamorphosis" , Filipa Glasa i od tog trenutka nastoji da deluje i kao pijanista.
U svom umetničkom radu spaja različite medije, što je dovelo do stvaranja multimedijalnog koncerta, predstavljanog na drugom Piano City festivalu pod nazivom ,,Dream, In the Landscape", na muziku Džona Kejdža. Opredelila se, pretežno, za izvođenje muzike minimalizma, ali i pop, rock, jazz i blues aranžmana za klavir. Trenutno je procesu stvaranja sopstvenog opusa.
Pored muzike bavi se i pozorištem. Već treću godinu zaredom učestvuje u realizaciji predstava ,,Teatranova", asocijacije ,,Kulturanova" u Novom Sadu. Učestovovala je na projektu Play Mobile. Nedavno je nastupila kao vokalni solista i izvođač u performansu ,,Slovenska kiša-adađo u plavom" u relizaciji REACH – Regional Endeavour for Art, Culture and Helth. Teži da ostvari na polju savremenog pozorišta, kao i fizičkog i antropološkog teatra.  
Učestvovala je na festivalu "Art Okupacija" 2019. godine.

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti