Koncert Sonja Šarić svome gradu u somborskom pozorištu

21.02.2017. u 20h u Narodnom pozorištu Sombor, koncert "Sonja Šarić svome gradu". Pored Sonje Šarić, koju će pratiti pijanista Duško Jovanović iz Beograda, kao specijalni gosti pevaće Zorana Iđuški i Dimitrije Savić, kao i Tamburaški sastav Đuvegije. Karte se mogu kupiti na biletarnici pozorišta

Sonja Sarić, Sopran, rođena je u Somboru 1990. godine. Nakon završene Gimnazije "Svetozar Marković" u Novom Sadu i Muzičke škole "Isidor Bajić" u klasi prof.Vesne Aćimović i prof.Milice Stojadinović, 2009. godine, nastavlja školovanje na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti u Manhajmu (Nemačka) gde je diplomirala u klasi prof.Snežane Stamenković.

U periodu od 2007. do 2010. godine učestvovala je na takmičenjima republičkog i internacionalnog nivoa na kojima je osvojila čak 12 prvih nagrada- jedna od njih je i nagrada za najboljeg soprana celokupnog takmičenja " Feručo Taljavini" u Austriji. Oktobra 2011. debitovala je u Mocartovoj operi "Figarova ženidba" u ulozi Grofice Almaviva (Bamberg, Nemačka). 2012. godine na takmičenju „Antonjin Dvoržak“ u Karlovim Varima, osvojila je prvu nagradu, nagradu za najbolje izvedenu Mocartovu kompoziciju kao i nagradu publike. Na 7. Internacionalnom takmičenju za mlade u Oldenburgu 2013. osvojila je prvu nagradu. Iste godine debitovala je na Festivalu u Salcburgu u pratnji Mocarteum orkestra. U januaru 2014. osvojila je 3. nagradu na univerzitetskom takmičenju "Feliks Mendelson" u Berlinu. Učestvovala je na Masterkurseima Tomasa Kuasthofa, Tomasa Hempsona, Volframa Rigera, Angelike Kiršlager. Na prestižnom uskršnjem festivalu u Baden Badenu učestvuje 2014. kao i 2015. godine u pratnji Berlinske Filharmonije pod dirigentskom palicom čuvenog Sajmona Retla. Januara 2015. godine u Českoj, u Nacionalnom teatru u Ostravi debitovala je kao Maria Stuarda u istoimenoj Donicetijevoj operi. Dobitnica je nagrade Anelize Rotenberger za 2015. godinu. Od septembra 2016 godine clan je Operskog studija pri Operi u Gracu.

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti