Koncert najlepših ruskih pesama

6. juna od 20 časova Kulturni centar "Laza Kostiž" organizuje u saradnji sa DRS "LUČ" Novi Sad koncert Nataše Voronkine (Rusija) pod nazivom "Tamo daleko", klavirska pratnja Natalija Gluščina. Na programu su najlepše ruske pesme i romanse, pesme otadžbinskog rata. Koncert će se održati u Narodnom pozorištu Sombor, ulaz je slobodan.

NATALIJA VORONKINA, rođena je u Jekaterinburgu (Rusija). Školovala se u Jekaterinburgu, gde je sa odličnim uspehom (sa crvenom diplomom) završila Muzičku školu, im. P.I. Čajkovskog, a zatim Uralski državni konzervatorijum, im. M. P. Musorgskog. Paraleleno sa studiranjem angažovana je u Jekaterinburškom Teatru opere i baleta, gde postiže prve veoma zapažene uloge i sa njima prve uspehe i priznanja.

Po okončanju studija prelazi u Čeljabinsk, gde u Čeljabinskom teatru opere i baleta, im. M. I. Glinke, dobija vodeće uloge u operama, za glasove lirsko-koloraturnog soprana, i svojim glasom oduševljava publiku, koja joj dodeljuje naziv „Zlatnog glasa Urala“ i „Uralskog slavuja“. Gostuje širom Rusije i u inostranstvu: Kazahstau, Azarbejdžanu, Češkoj, Srbiji, Francuskoj, Kanadi, Južnoj Koreji. Izuzetno uspešnu karijeru nastavlja u Filharmoniji grada Čeljabinska, solističkim nastupima, kao koncertni pevač, i njihov je član. Lauret je mnogih domaćih i stranih nastupa i takmičenja i dobitnica je brojnih prvih nagrada.

Natalija Guščina – solistkinja Čeljabinskog koncetnog udruženja, završila je Čeljabinski muzički institut u klasi profesora, zaslužne umetnice Natalije Ribakove, zatim aspiranturu umetnosti u klasi profesora Moskovskog konzervatorijuma, zaslužnog umetnika Rusije Andreja Dijeva.

Učestvovala je na više međunarodnih festivala kamerne umetnosti. Laureat je međunarodnog konkursa u Finskoj u nominaciji „Solistički programi“ i „Kamerni ansambli“.

Repertoar Natalije Guščine je veoma opširan i raznolik, interpretiran u solističkim programima i klavirskim transkripcijama. Takođe ima izuzenu saradnju sa solistima i kolektivom Čeljabinske Filharmonije. Nastupala je i sa svetski poznatim umetnicima u muzičkom životu, - Borisom Andrijanovim (violončelo), Grafom Murža (violina), i u svetu znamenitim pevačima, posebno sa Danijelom Glogerom (Nemačka).

Tokom 2014 godine dodeljeno joj je priznanje Laureata Čeljabinske oblasti „Zlatna lira 2014“. Iste godine izdaje solistički album „Ostrvo radosti“.

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti