U Stanišiću obeležen Međunarodni dan knjige za decu

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana knjige za decu, Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor organizovao je program sa učenicima prvog, petog i šestog razreda OŠ "Ivan Goran Kovačić" u Stanišiću. Učenicima se obratila somborska pesnikinja Ružica Kljajić, koja ih je upoznala sa svojom poezijom, kao i sa nekim od najznačajnijih ostvarenja iz oblasti dečje književnosti. Pesnikinja je izdvojila nekoliko knjiga iz svog stvaralačkog opusa, prilagodivši ih uzrastima kojima se obratila. Knjiga "Meda kod lekara" očekivano je privukla pažnju učenika prvog razreda, dok su stariji đaci razgovarali o knjigama "Vratite decu u modu", "U naručju moga tate" i "Batina se vratila u raj".

Pesnikinja je više puta istakla važnost čitanja i stvaranja pisane reči, jer se na taj način oplomenjujemo i obogaćujemo svoje živote.

Po završetku programa, Ružica Kljajić je poklonila školi više primeraka svojih zbirki pesama i priča.

Međunarodni dan knjige za decu obeležava se od 1967. godine, svakog 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Cilj je pospešivanje čitanja, stvaranja i objavljivanja dečje literature.

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti