Izložba Milana Jovanovića - Jofketa

Galerija KC „Laza Kostić” 

Sombor, Laze Kostića 5

Utorak, 03.11.2015. u 19 h

Otvaranje izložbe digitalnih grafika

Autor: Milan Jovanović JOFKE, diplomirani slikar-grafičar

Rođen u tom Somboru 10. Aprila 1954. godine.

Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, 1980. godine, na Katedri Grafike, Opremu knjige u klasi profesora Bogdana Kršića i Pismo u klasi profesora Stijepana Filekija.

Izlagao na 43 samostalne i grupne izložbe u zemlji i inostranstvu. 

Dobitnik je pet prvih, jedne druge, dve treće nagrade i dva puta nagrade Dobar dizajn za oblikovanje umetničkih monografija na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu i Međunarodnom salonu knjiga u Novom Sadu.

Na inostranim konkursima 17 puta radovi J. M. Jofketa  izabrani su kao pobednički u kategorijama oblikovanja korica knjiga i plakata: https://99designs.com/profiles/jofkedesign/about.

Izložbu „Strma ravan bivanja ili Simetrija zla“ čine je 37 digitalnih grafika štampanih na papiru, dimenzija 700/1000 mm. Motivi na grafikama rađeni su u klasičnom renesansnom likovnom izrazu izvedeni modernom digitalnom tehnikom i štampom. Radovi su podeljeni u tri ciklusa: Ciklus „Sveti apostoli i jevanđelisti“ pet grafika; Ciklus „Hristovo stradanje” 15 grafika: Ciklus „Apokalipsa“ pet grafika. Četvrtu celinu čine grafike koje su autorova intimna priča. Izložbu će upotpuniti osam tekstova koje je napisao Jofke a ilustrovani su njegovim crtežima. Tekstovi su štampani fontovima koje jeste dizajnirao J. M. Jofke.

 

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti