Dani Irana u Somboru

U četvrtak, 20.08.2015. u 19 časova biće otvorena izložba “Dani Irana u Somboru” u galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, ul. Laze Kostića 5.

Izložbu će otvoriti dr Mahmud Šaluji, direktor Kulturnog centra Ambasade IR Irana u Beogradu i Nemanja Sarač, član Gradskog veća. Nakon otvaranja izložbe u 19,30 h projekcija filma “Solomonovo kraljevstvo”.

Tokom trajanja izložbe od 20.-25. avgusta u galeriji KC Sombor biće organizovana projekcija novijih ostvarenja iranske kinematografije. Početak projekcija u 17 časova.

Umetnička manifestacija "Dani Irana u Somboru"  kao zajednički projekat Kulturnog centra Ambasade I. R. Irana u Beogradu  i Grada Sombora, ima za cilj da građanima Sombora, a posebno mlađoj populaciji približi kulturu i umetnost drevne Persije i savremenog Irana, i sastoji se iz izložbe (ručni radovi, fotografija, kaligrafija i slikarstvo), projekcija novijih ostvarenja iranske kinematografije. U okviru "Dana Irana" kultura i umetnost Irana biće predstavljeni učenicima osnovnih škola "Nikola Vukićević" i Mirosalv Antić u Čonoplji. U saradnji sa gradskim većem za obrazovanje dogovoren je niz programa koji će biti realizovani u narednom periodu, a koji imaju za cilj upoznavanje sa umetničkim i drugim dostignućima ove drevne zemlje sa hiljadugodišnjom kulturom.     

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti