Izložba slika Gordane Špoljar Andrašić

Galerija Kulturnog centra „Laza Kostić“

Sombor, Laze Kostića 5

Utorak, 09.06.2015. u 19h

Izložba slika „Memorabilijar“

GORDANA ŠPOLJAR ANDRAŠIĆ

U galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, ul. Laze Kostića 5, u utorak 09.06.2015. u 19h biće otvorena izložba slika autorke Gordane Špoljar Andrašić iz Koprivnice (Hrvatska).

Izložba pod nazivom „Memorabilijar“ sadrži seriju „belih slika“ koje autorka izlaže poslednjih 4-5 godina, ciklus koji se sad već u punoj, zreloj zgusnutosti forme i kompleksnosti sadržaja prikazuje u somborskoj galeriji. Postavku će činiti 30 radova rađenih u kombinovanoj tehnici na papiru. Reč je o radovima na kojima slikarka govori jezikom apstraktnih formi, koji izražavaju duboku potrebu za značenjem, za poetskom metaforom, za sentimentalnim putovanjem u prošlost, za iskrenu emotivnu zabelešku.

Gordana Špoljar Andrašić je samostalni umetnik iz Koprivnice. Diplomirala je istoriju umetnosti i etnologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu. Imala je preko 40 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Koprivnici.

Izložba će biti otvorena do 29. juna.

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti