Obaveštenje o novom terminu otvaranja samostalne izložbe slikarke Jelene Kukić, pod nazivom "Zbir svih intima"

Samostalna izložba slikarke Jelene Kukić, pod nazivom "Zbir svih intima", biće otvorena u utorak, 30. marta 2021. godine u Maloj galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor.

Otvaranje će biti upriličeno elektronskim putem, u 19 časova, dok će neposredno po završetku zvaničnog obraćanja, koje će biti direktno prenošeno na Facebook stranici Kulturnog centra, posetioci biti u mogućnosti da pogledaju izložbu uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mera.

Postavka izložbe će trajati do 10. aprila 2021. godine.

Da se podsetimo:
Jelena Kukić rođena je 1994. godine u Apatinu. Završila je Srednju školu za dizajn "Bogdan Šuput" u Novom Sadu, 2013. godine. Diplomirala je 2018. godine na Akademiji likovnih umetnosti u Trebinju, smer slikarstvo, pod mentorstvom profesora Save Pekovića. Master studije završila je na istoj akademiji, 2020. godine. Od 2014. do 2020. godine Izlagala je tri puta samostalno i više puta u sklopu grupnih izložbi.

Reč o izložbi:

"Apstraktno je pojam koji umetnica povezuje sa dematerijalizacijom opipljivog. Sklanjanje od klasičnih formi, na koje su oči navikle – koje više nisu čiste, jer nose u sebi već opisano značenje, na koje smo naučeni i koje je često višesmisleno. Apstrakcija zalazi u necitirane forme. Slika postaje ogledalo duha, a kao takva je jedina istina koja nam se nudi. Samim tim, slika kao takva, dobija određenu širinu, mogućnost da se u nju upišu neopipljive dragocenosti svakodnevnice. Problem nastaje onog momenta kada svaka slika samo svojom formom može da aludira na apstrakciju. U očima stvaraoca, ona je apsolutno opipljiva, živa i najzad – realistična. Utapanje u materiju kojom gradi delo čini da ga ne odvaja od sebe same. To je poput obnovljiivog izvora energije koji tinja unutar bića. Kada dođe do vrenja, poput erupcije, pretače se na platno, čist refleksni akt."

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti