Otvaranje izložbe "Pajaci, marionete, klovnovi" Tamare Žderić

Otvaranje izložbe "Pajaci, marionete, klovnovi" Tamare Žderić biće realizovano elektronskim putem u utorak, 17. 11. 2020. godine, u Maloj galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, s početkom u 19 časova. Nakon otvaranja, posetioci će biti u prilici da pogledaju postavku u grupama od po 5 ljudi, uz poštovanje svih mera prevencije.

Tamara Žderić rođena je 1990. godine u Beogradu, Srbija. Osnovne studije slikarstva završava 2013. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi red. prof. Gordana Nikolića. Master studije slikarstva završava na istom fakultetu, 2015. g. u klasi istog profesora. Trenutno je na doktorskim studijama slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu (mentor red. prof. Dimitrije Pecić). Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije od 2018. godine. Dobitnik je mnogih nagrada, do sada je priredila preko četrdeset samostalnih, žiriranih izložbi i učestovovala je na preko šezdeset kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Trenutno me na likovnom polju zanimaju određene veze između pojedinca i društva, kao i uslovljenost i karakteristike tog odnosa. Medij koji koristim jeste klasična uljana slika rađena na platnu. Ova tehnika pruža mogućnost suptilnog nijansiranja kolorističkih odnosa, ali i širok raspon izvedbenih rešenja, samim tim i raznolikosti mojih likovnih predstava. Glavni razlog zbog kojeg su se motivi pajaca, marioneta, klovnova našli na mojim slikama jeste moje posmatranje i razmatranje pojava i aktuelnosti u kontekstu savremeneih socijalnih kretanja i povezanosti. Slikajući na ovaj način, ispitujem, između ostalog i svoje mesto u društvu, alii u vremenu i trajanju, rekla je autorka o konceptu izložbe.

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti