JAVNA RASPRAVA O PROGRAMSKIM SADRŽAJIMA RTS-A

Poštovani,

U toku je ovogodišnja Javna rasprava o programskim sadržajima RTS-a u organizaciji Programskog saveta RTS (održava se od 19. novembra do 7. decembra 2018) .

Tema ovogodišnje rasprave je:
• Jezik i pismo na Javnom medijskom servisu Radio-televizija Srbije i programski sadržaji RTS-a
Treća javna debata na odabrane teme održaće se u Somboru, u Županiji, Trg Cara Uroša 1, u petak 7. decembra od 13 do 16 časova.
Registracija učesnika je od 12.30, od 13 časova slede uvodna obraćanja (do 13. 30) i u nastavku diskusija.

Cilj ove rasprave je da – imajući na umu pre svega komunikacionu funkciju govora i pisma u našoj multikulturnoj i višejezičnoj zajednici – afirmiše načela jezičke politike javnog medijskog servisa, da analizira domete njenog praktičnog ostvarivanja i ukaže na puteve i sredstva kojima se ona može očuvati i dodatno unaprediti.
Pozivamo Vas ili relevantne predstavnike Vaše organizacije da svojim aktivnim učešćem i sugestijama na zadatu temu i na programski sadržaj RTS-a doprinesete preporukama za unapređivanje programa na svim platformama JMU RTS. Preporuke građana i zainteresovanih organizacija sa skupova, i one pristigle poštom na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Programski savet RTS-a će u formi izveštaja uputiti rukovodstvu i Upravnom odboru RTS.
Javnu raspravu u Somboru organizuje RTS u saradnji sa Gradom i Kulturnim centrom.

 

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti