×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /www/webvol30/ok/5mqww1260jrag0x/kcsombor.org.rs/public_html/images/stories/2018/2018_09_10_filmski
Odštampajte ovu stranicu

FILMSKI FESTIVAL "PORODICA NARODA/FAMILY OF NATIONS" - SELEKCIJA STUDENTSKOG FILMA

Selekcija studentskih filmova obuhvatiće studentske filmove nastale u prethodne dve godine na umetničkim akademijama iz regiona. Selektor Goran Jovanović je odabrao 8 filmova iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Selekcija je takmičarskog tipa.

Ulaz je slobodan!

Sreda, 12. septembar u 18h, Studio 99 Narodnog pozorišta Sombor

MUTATIO

Akademija umetnosti Novi Sad

Režija: Nemanja Leković

Trajanje: 12 min

Marku (23), prilazi šef lokalne mafije i daje mu neverovatnu ponudu. Sav svoj novac i svoje mesto na čelu organizacije. Jedini uslov je da Marko bude fizički zdrav. Zaslepljen luksuznim životom mladić čini najveću grešku svog života.

MOGU SAM

Fakultet dramskih umetnosti Beograd

Režija: Nikola Polić

Trajanje: 16 min

Podstaknut nizom naizgled beznačajnih informacija, Marko je primoran da se suoči sa sobom.

OTKAZ

Akademija umetnosti Novi Sad

Režija: Vladislav Velkovski

Trajanje: 8 minuta

Radnik kasni na posao iako se trudi da stigne na vreme ali na svoj uvrnuti način. Direktor ga čeka sa otkazom u ruci.

Četvrtak, 13. septembar u 18h, Studio 99 Narodnog pozorišta Sombor

BARS, WALLS

Fakultet dramskih umjetnosti Cetinje

Režija: Sara Stijović

Trajanje: 12 min

„Bars, walls“ je kratkometražni dokumentarni film koji kroz nenarativan poetski tok oslikava životnu atmosferu čoveka u prostoru ograđenom zidinama i žicama - prostoru jedinog zatvora u Crnoj Gori. Ovo je priča o životu – tačnije o trunkama života o kojima mi dobijamo naznake u obliku asocijacija, a data nam je sloboda da “doslikamo” naše viđenje njihove realnosti...

SAMI

Fakultet dramskih umjetnosti Cetinje

Režija: Nikola Vučinić

Trajanje: 15 min

Priča o dvoje mladih, uspešnih ljudi čiji brak je opterećen tajnama. Petar je pisac koji je objavio svoj drugi roman, Ivana je stomatolog. Tokom jedne noći, nakon Ivaninog povratka sa poslovnog puta, njihov odnos će se promeniti i napraviti pun krug u kojem će oboje shvatiti da njihov odnos počiva na lažima.

JADI MLADOG LJUBIĆA

Fakultet dramskih umjetnosti Cetinje

Režija: Zvonimir Grujić

Trajanje: 24 min

U ovom trenutku veliki deo ljudske populacije boluje od teško izlečive i bezimene bolesti usko povezane uz preterane količine pameti u organizmu. Jedan od obolelih je i Ilija Ljubić, student harmonike, ljubitelj svega što je lepo i vrsni mrzitelj svega ostalog. Ako pitate Iliju, on je jedini oboleli.

Petak, 14. septembar u 18h, Studio 99 Narodnog pozorišta Sombor

MAJKINO ZLATO

Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo

Režija: Irfan Avdić

Trajanje: 27 min

Podstaknut odlukom škole da pomeri ekskurziju na početak školske godine, tinejdžer Alem (17), svestan svog siromaštva, kreće u nekonvencionalno prikupljanje novca. Na ovom putu razvučen između kriminalnog miljea svog naselja te poremećenog sistema vrednosti njegove generacije s jedne strane i malog broja prijatelja koji i dalje veruju u dobro u ljudima, Alemova očekivanja bivaju izneverena ali stavovi promenjeni.

13+

Akademija dramske umjetnosti Zagreb

Režija: Nikica Ždunić

Trajanje: 21 min

Janka je na pragu puberteta i zaokupljena je plesom na koji ide s prijateljicom Zoranom. Dok se Zorana bavi tipičnim tinejdžerskim stvarima – ljubljenjem, odećom i žurkama, Janka pokušava ostati u dečjem svijetu. Prolazeći kroz probleme i poraze koji se u očima devojčice čine velikim, Janka ulazi u svet tinejdžera htela to ili ne.

Share this article