Koncert Prometheus dua održan je u Somboru 9. okrobra 2019. godine. Snimak koncerta, realizovanog u sklopu turneje "Saxperience on tour 2019", možete pogledati na oficijelnom YT kanalu Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor.
Ovaj dvojac koga čine naš istaknuti pijanista Marko Stuparević i američki saksofonista Džozef Abad, već nekoliko godina nastupa širom Sjedinjenih Američkih Država. Duo Prometheus izveo je dela srpskih i američkih kompozitora.
Koncert je organizovao Kulturni centar.
Ostanite kod kuće i istražujete kolturne sadržaje koji su vam dostupni u digitalnoj formi.  

 

Poštovana direktorice Šašić,

Mislim da je online biblioteka sjajna ideja i rado se odazivam.

Šaljem Vam elektronsku verziju romana "Cena straha" sa željom da građani Sombora zakorače u jedan drugi svet koji je manje ispunjen strahom, a više ljubavlju i lepotom.

Roman je objavljen u izdanju Kulturnog centra 2017. godine i bio je u najužem izboru za nagradu "Knjiga godine" Društva književnika Vojvodine i u širem izboru za nagradu "Isidora Sekulić".

S poštovanjem,
Nada Dušanić,
pisac i slikar iz Sombora

PREUZMITE KNJIGU CENA STRAHA

PREUZMITE KORICE KNJIGE

Poštovana direktorice Šašić,

Čestitam Vam na sjajnoj ideji da Kulturni centar "Laza Kostić" osnuje internet-portal na kojem će se čitaocima nuditi književna dela somborskih književnika i publicista. Rado se odazivam tom pozivu pa Vam šaljem svoju priču "Katarina".

S poštovanjem, Stojan Berber

PREUZMITE PRIČU "KATARINA"

Podsećamo vas na samostalnu izložbu Luke Drljana, pod nazivom "Pejzaž u sivom", koja je otvorena u Maloj galeriji Kulturnog centra 3. marta. 
 
Upoznajte mladog umetnika i njegov rad u našoj online galeriji.
 
 
„Pejzaž u sivom“

Luka Drljan na svojim slikama prikazuje ogoljene, brutalističke arhitektonske forme koje odišu nadrealnom atmosferom. Pejzaž prekriven betonom,u potpunosti lišen života i organskog odiše melanholijom i stvara utisak jednog zamrznutog, ukočenog prostora. Brutalnost arhitekture u ovom konceptu, u  odsustvuživog i svedenog kolorita dobija skulpturalnu formu. Isključivanjem prirode, kompozicija prekrivena betonskim pločama podseća na postapokaliptičan prizor. Kolorit  sveden na minimum, crnu, belu i plavu boju, doprinosi stvaranju jedne čiste, hladne kompozicije.

BIOGRAFIJA

Luka Drljan, rođen 1997, godine u Novom Sadu. Završio srednju umetničku školu Bogdan Šuput u Novom Sadu, odsek Dizajn grafike. Student je četvrte godine slikarstva Osnovnih akademskih studija Akademije umetnosti u Novom Sadu na Departmentu likovnih umetnosti u klasi prof. Gorana Despotovskog.

Izlagao na više zajedničkih izložbi:

- „Слика“, Збирка стране уметности, Нови Сад, 2019.

- Zahvalnica na likovnom konkursu "Portret Danila Kiša" u Subotici

- 3.,4.,5. Međunarodna izložba malog formata u Novom Sadu, Staroj Pazovi...

- 15.,17.,18.,19.,20. Rumski likovni salon

- 2. Ciklus projekta „Crtež­-Polje licnog-intimnog traga-nja/dnevnika’’ u KC LAB

 E-mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Sve ovo što nam se u vreme nužnog vanrednog stanja zbiva, verujem, biće, bar donekle podnošljivije ukoliko se na bilo koji način u trenucima osame i nužnog "zaklona" (izolacije) od nevolje priklonimo mudroj, lepoj i melemnoj književnoj reči. U nadi da i sam, a sve primereno vlastitim mogućnostima, na sebi svojstven način tome mogu da doprinesem, za online biblioteku Kulturnog centra šaljem elektrosnku verziju svog mozaik-romana "Živa slika", delo objavljeno 2016. u Budimpešti, u izdanju Zadužbine "Jakov Ignjatović".

Inače, ova knjiga je naišla na veoma lep prijem kod čitalaca i od strane književne kritike, a 2017. godine bila je u najužem izboru (druga po redu) za nagradu "Knjiga godine" Društva književnika Vojvodine.

S poštovanjem i zahvalnošću na pruženoj prilici da moje delo bude i na ovakav način blizu svih kojima je draga reč pisaca, pozdravlja vas

David Kecman Dako,
književnik iz Sombora

PREUZMITE KNJIGU ŽIVA SLIKA

Poštovani čitaoci,

Dozvolite mi najpre da pohvalim inicijativu Kulturnog centra "Laza Kostić" u Somboru koji je osmislio i pokrenuo akciju koja će, voleo bih dodatno afirmisati kulturu čitanja.
Nadam se da će ove moje knjige nekome pomoći da kvalitetnije ispuni svoje slobodno vreme.
Svako dobro,
Saša Marković, Pedagoški fakultet u Somboru

Online galerija Kulturnog centra aktivna je na našem sajtu od srede, 18. marta 2020. godine.
Podsećamo vas na izložbu hrvatske umetnice Vande Jurković, pod nazivom "Papier-mâché oblici u reljefima", koja je bila postavljena u Galeriji KC početkom februara. Upoznajte rad akademske vajarke iz Zagreba i odabrane segmente njene samostalne izložbe koja je privukla pažnju somborske publike.

Klik na link: https://www.kcsombor.org.rs/vesti/online-izlozbe/item/1123-papier-mache-oblici-u-reljefima-izlozba-hrvatske-umetnice-vande-jurkovic?fbclid=IwAR3wgkeCjBAfwkLpHwI0lY4_wC1hgrMP9vZdgbN3rAg3FIFD6fDmj59Y-2s#.XnJgcNg4b_U.facebook

Saopštenje direktorke Kulturnog centra:

:

 

Medju programima Kulturnog centra koji su na početku 2020. godine privukli najveću pažnju publike našla se i samostana izložba zagrebačke umetnice Vande Jurković, pod nazivom "Papier-mâché oblici u reljefima". Predstavljamo vam deo postavke Vandinih papirnih reljefa u našoj online galeriji.

Koncept izložbe

Zamisao umjetničke kreacije je autorski svijet reljefnih struktura pomoću permutacija modeliranih oblika u papiru.

Ova izložba je malo putovanje kroz vreme i podsećanje na hrabrost, uticaj i postignuća žena koje su na najlepši način predstavljale ili još predstavljaju naš grad. Njihova snaga, njihove žrtve i njihova ostvarenja treba da nas podstaknu i motivišu da se izborimo sa izazovima koji se nalaze pred nama.

Izložba je 8. marta 2020. godine otvorena na Trgu sv. Đorđa u Somboru. Zbog aktuelne situacije u državi/svetu, predstavljamo vam izložbu u našoj onlone galeriji.

Pogledajte sve o izložbi "Znamenite žene somborske"

Obaveštenja

Preuzmite Obaveštenja o radu Kulturnog centra laza Kostić, kao i Naredbe i preporuke Štaba za vanredne situacije grada Sombora

Obaveštenje o radu Kulturnog centra Laza Kostić

Obaveštenje o radu galerije Kulturnog centra Laza Kostić Sombor

Naredbe i preporuke Štaba za vanredne situacije grada Sombora

Strana 1 od 63

Kontakt info

Poslednje vesti