Radionice "Kad porastem biću" u okviru Novogodišnjeg programa za decu za 2020. godinu

Poštovani,
Kulturni centar “Laza Kostić” Sombor, u okviru Novogodišnjeg programa za decu za 2020. godinu, organizuje niz radionica namenjenih deci uzrasta od 5 do 11 godina, pod nazivom KAD PORASTEM BIĆU, prema sledećem rasporedu:
• 20.12.2020. MALI GLUMAC I GLUMAC
Radionica putem koje se deca upoznaju sa osnovama glumačke tehnike.
• 27.12.2020. ZRIKNI SVET KROZ ROZLE ĐOZLE
Upoznavanje pop art umetničkog pravca putem izrade novogodišnjih čestitki.
Potreban materijal: makaze,lenjir,olovka,gumica,nekoliko listova iz bloka za crtanje,lepak za papir,hamer papir u boji dimenzije22x12cm(1 kom),hamer papir ili list iz bloka za crtanje beleboje dimenzije 20x10 cm, olovke u boji ili flomasteri,i mozda nekliko ilustrovanih časopisa iz kojih mogu da isecaju sličice
• 01.01.2021. ŠTA NAM PRIČA PORTRET
Da li ste razmišljali na koji su način nekad, dok nije bilo fotografije, ljudi imali svoje ili portrete dragih osoba. Da li je nekada davno svako mogao da ima portret, šta i na koji način nam portret govori o osobi koja je na njemu? Saznajte na našoj radionici. U praktičnom delu napravite novogodišnjeg anđela sa autoportretom.
Potreban materijal: A4 papir (boja nije važna), isečen krug od papira prečnika 5cm, makaze, flomastere ili bojice, lepak za papir, parče vune ili kanapa cc 30 cm
• 02.01.2021. KAD PORASTEM BIĆU LUTKAR
Upoznavanje sa osnovama lutkarstva i izrada lutke.
Potreban materijal: tanak karton, flaster u rolni ili izolir traka ili selotejp, flomasteri
,vunica,krpice i lepak.
• 03.01.2021. I JA SAM PISAC
Osnove kreativnog pisanja za decu.
Potreban materijal: sveska za pisanje, grafitna olovka i gumica za brisanje.
• 10.01.2021. ORNAMENTI I SIMBOLI
Upoznavanje sa ornamentima i simbolima koji se pojavljuju na predmetima od praistorije do danas, njihova simbolika i značenje.
Potreban meterijal: manja staklena tegla ili čaša ravnih strana (cc 2dl), papir A4 olovka (boja nije važna), čajna svećica, selotejp, makaze, kuhinjski ubrus (jedan-dva lista)
• 17.01.2021. RUKOPISNA KNJIGA KAO UMETNIČKO DELO
Kroz istoriju su se koristili razni načini da se nešto sačuva od zaborava – crteži na zidovima pećina, znakovi ispisivani na različitim materijalima i uz pomoć brojnih alata. Na radionici ćemo naučiti kako su pisane i ukrašavane najstarije knjige, a u praktičnom delu pravićemo obeleživač za knjigu (bookmarker) sa svojim inicijalom.

Potreban materijal: parče vune, debljeg kanapa ili tankog lastiša (cc 30cm), 1 dugme ili veća perlica, parče kartona u boji (hamer, ali može i bilo koji drugi karton koji možete iseći makazama), olovka, makaze, lepak.
Sve radionice održavaju se u terminu od 11 časova, u trajanju do 40 minuta.
Usled trenutne epidemiološke situacije, ovaj program će biti sproveden ONLINE preko aplikacije ZOOM.
Za interaktivno učešće na radionicama koristite sledeći link https://us05web.zoom.us/j/6602063879?pwd=bytvejVPOEg4UnNqbTNxV2xCeEVJZz09 striming možete pratiti prekoYouTube kanala https://www.youtube.com/channel/UCFKHKYsCoFa9Q_BeC1OMWlA
I Facebook stranice Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor https://www.facebook.com/kulturnicentarsombor

PRIJAVE ZA INTERAKTIVNO UČEŠĆE PUTEM ZOOM APLIKACIJE MOŽETE
PODNETI NA MEJL ADRESU Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. DO 17. 12. 2020. GODINE, DO 14 ČASOVA.
POTREBNO JE DA PRIJAVA SADRŽI: IME I PREZIME DETETA, UZRAST I IME ODABRANE RADIONICE.

Kulturni centar “Laza Kostić” Sombor Vam želi lep raspust i srećne novogodišnje praznike!

Napomena: Kulturni centar “Laza Kostić” Sombor, u slučaju potrebe, zadržava pravo izmene programa.

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti