Zahvalnica dragim sugrađanima, saradnicima i prijateljima Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor

 

U subotu, 28. 11. 2020. godine, Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor obeležava 25 godina svoga postojanja. Tim povodom, direktorica Kulturnog centra, Vesna Šašić, obratila se danas, elektronskim putem, svim našim sugradjanima, kao i dragim saradnicima i prijateljima naše ustanove i pokušala da u reči pretoči osećaj zahvlanosti koju, zajedno sa njom, dele i svi članovi kolektiva Kulturnog centra.

Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor zahvaljuje se Gradu Somboru, našem gradonačelniku gospodinu Antoniju Ratkoviću i njegovom timu i zamenici gradonačelnika, gospođi Ljiljani Tici, na podršci u radu Kulturnog centra tokom čitave godine.

Zahvaljujemo se i gospodinu Zoranu Rusu, predsedniku Skupštine grada, na velikoj pomoći i podršci pri realizaciji Plana i programa rada Galerije Kulturnog centra, za podršku u relizaciji izložbi na otvorenom i programa u naseljenim mestima koja pripadaju teritoriji Grada Sombora i na ogromnom angžmanu i zalaganju pri realizaciji projekta rekonstrukcije i opremanja Velike sale Kulturnog centra.

Ogromnu zahvalnost dugujemo i gospođi Dušanki Golubović, sekretaru Skupštine grada, na tome što je verovala u Kulturni centar, što je pružala nesebičnu podršku tokom realizacije svih manifestacija i programa naše ustanove, i što je sigurnom rukom vodila projekat rekonstrukcije Velike sale Kulturnog centra.

Veliko hvala i većniku za oblast kulture i obrazovanja, gospodinu Borislavu Staničkovu, za podršku pri realizaciji nekih od najznačajnijih manifestacija Kulturnog centra, u prvom redu Likovne jeseni, i na tome što je bio idejni tvorac izložbe „Sombor – večno zeleni grad“.

Zahvaljujemo se i gospodinu Nebojši Vidoviću, odborniku Skupštine grada, za podršku i angažmanpri realizaciji izložbi u Galeriji Kulturnog centra, izložbi na otvorenom i kulturnim programima u naseljenim mestima koja pripadaju Gradu Somboru.

Gospođi Heleni Roksandić Musulin, načelnici Gradske uprave grada Sombora, zahvaljujemo se na podršci tokom rekonstrukcije Velike sale Kulturnog centra.

Zahvaljujemo se i gospođi Rosani Krstić, pomoćniku načelnika Odeljenja za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove, na tome što je vodila projekat rekonstrukcije Velike sale Kulturnog centra.

Takođe veliko hvala i gospodinu Milanu Joviću na tome što je odgovorno i savesno vršio nadzor nad radovima koji su se odvijali tokom rekonstrukcije Velike sale Kulturnog centra.

Kulturni centar duguje veliku zahvalnost Odeljenju za društvene delatnosti, na tome što mirnom rukom vode kulturu našeg grada i na tome što posvećuju ogromnnu pažnju i ljubav svim programima, manifestacijama i uspesima koje je Kulturni centar postigao u 2020. godini i šire.

Posebno hvala, na ogromnoj posvećenosti, gospođi Neveni Rosić, načelnici Odeljenja za društvene delatnosti i gospođi Mireli Ivanković, pomoćniku načelnika ovog odeljenja.

Gospodinu Draganu Stojkovu,umetničkom direktoru i predsedniku Umetničkog saveta Likovne jeseni, Kulturni centar duguje veliku zahvalnost na pomoći pri realizaciji Plana i programa rada Galerije Kulturnog centra i organizacije izložbi najvećih savremenih umetnika srpske i svetske likovne scene, imena poput Miloša Šobajića, Vladimira Dunjića i Save Halugina.

Zahvaljujemo se i gospodinu Savi Stepanovu, teoretičaru umetnosti, selektoru Somborskog salona i Likovne jeseni, u prvom redu na tome što verno i predano radi na podizanju kvaliteta umetničke scene grada Sombora.

Takođe se zahvaljujemo gospođi Slavici Popov, višem kustosu Galerije savremene umetnosti u Zrenjaninu, na ogromnom angažovanju prilikom realizacije manifestacije Likovne jeseni.

Veliko hvala Galeriji Matice srpske, upravnici Galerije, gospođi Tijani Palkovljević Bugarski i njenom timu, kao i gospodinu Danilu Vuksanoviću, programskom direktoru Galerije Matice srpske, za podršku pri realizaciji manifestacije Likovna jesen.

Hvala Filmskom centru Srbije, direktoru Gordanu Matiću i njegovom timu na podršci na Konkursu za preddigitalizaciju i digitalizaciju bioskopa u 2020. godini, kao i na ogromnoj pomoći pri realizaciji trećeg po redu Somborskog filmskog festivala.

Zahvaljujemo se članovima direkcije trećeg po redu Somborskog filmskog festivala, gospodinu Ivanu Karlu, Sekretaru za kulturu grada Beograda, kao i gospodinu Aleksandru Coniću, reditelju i producentu, na velikom angažmanu i na učešću u realizaciji Somborskog filmskog festivala.

Veliko hvala i gospodinu Milivoju Mlađenoviću, književniku, umetničkom direktoru trećeg po redu Somborskog filmskog festivala, na učešću u kreiranju i radu Festivala, kao i na tome što je bio jedan od idejnih tvoraca Scene za decu i mlade Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor.

Zahvaljujemo se i firmi Vizor inženjering d.o.o. direktoru, gospodinu Dušku Staniću i njegovom timu, na donaciji u vidu počasnog-vip reda sedišta za Veliku salu Kulturnog centra, kao i na donaciji najsavremenije i najkvalitetnije zavese za scenu, takođe namenjenu Velikoj sali naše ustanove.

Zahvalnica za doprinos u radu Kulturnog centra i za nesebičnu podršku razvoju kulture grada Sombora, ove godine dodeljena je gospodinu Nikoli Pejoviću, uredniku programa Kulturnog centra.

Odlukom svih zaposlenih, posebna titula „Radnik godine“ pripala je, ove godine, gospodinu Osmanu Aliću, kome se Kulturni centar zahvaljuje na predanom radu i posvećenosti.

Zahvaljujemo se i svim Somborcima koji su nam najveća inspiracija i podstrek na putu ka uspehu.

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti