Otvorena izložba „Slikari nove figuracije – transformacije, nove pozicije“ u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, gradski većnik za oblast kulture i obrazovanja Nemanja Sarač i v.d. direktor Kulturnog centra “Laza Kostić” Vesna Paštrović prisustvovali su 05. septembra, otvaranju izložbe “Slikari nove figuracije – transformacije, nove pozicije” u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije u Beogradu.

Izložbu su organizovali Medija centar “Odbrana” Beograd i Kulturni centar “Laza Kostić” Sombor.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović prilikom otvaranja izložbe istakla je da joj je zadovoljstvo što Sombor, kao grad kulture, ima priliku da se predstavi beogradskoj publici i predstavila je somborske manifestacije, sa posebnim naglaskom na značaj “Likovne jeseni” kao smotre jugoslovenskog slikarstva.

Autor izložbe, istoričar umetnosti i likovni kritičar Sava Stepanov, rekao je da je „Likovna jesen“ manifestacija koja traje veoma dugo, a posebno je značajna jer su se kroz nju manifestovale sve značajnije pojave u srpskoj i jugoslovenskoj umetnosti druge polovine dvadesetog veka.

Posetioci će do 28. septembra biti u prilici da u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije vide radove Milana Blanuše, Aleksandra Cvetkovića, Božidara Damjanovskog, Ratka Lalića, Dragana Mojovića, Jovana Rakidžića, Dragana Stojkova, Dušana Todorovića i Vladimira Tomića.

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti