JA Methys - шаблон joomla Новости

Kulturni centar Laza Kostić Sombor

ŽUMBERAČKI USKOCI U SOMBORU

2018_05_22_knjiga.jpgU prelepom prostoru galerije Kulturnog centra „Laza Kostić“ u Somboru, 17.5.2018. godine održana je tribina povodom objavljivanja knjige „Žumberački uskoci – unijaćenje i odnarođivanje, autora Dragana Vukšića.

Direktor Kulturnog centra Saša Milić je bio moderator tribine na kojoj su govorili Arsenije Katanić, ispred izdavačke kuće „Prometej“, profesor Branislav Ćurčić istoričar, kao i autor Dragan Vukšić.

Opširnije...

MILENKU POPIĆU ZLATNO PERO RAVANGRADA

Nagrada „Zlatno pero Ravangrada“, koju ove godine dobija književnik i publicista Milenko Popić, biće dodeljena  21. maja (ponedeljak), u 12 časova, u Srpskoj čitaonici „Laza Kostić“, povodom Dana slovenske pismenosti, odnosno Dana Sv. Ćirila i Metodija, prvih slovenskih prosvetitelja. Nagradu dodeljuju Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor i Udruženje građana „Ravangradsko proleće“.

Tom prilikom će dobitnik čitati svoje odabrane radove.

Ulaz je slobodan.

Treći Somborski književni festival, 11–12. maj 2018.

2018_05_10_festival.jpgTreći Somborski književni festival održava se 11. i 12. maja u organizaciji Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ iz Sombora i uz podršku Skupštine opštine Sombor i Kulturnog centra „Laza Kostić“.

Ovogodišnji festival je zamišljen kao dvodnevna manifestacija tokom koje će se somborskoj publici predstaviti savremeni tokovi domaće književnosti, dometi pisane reči, njen odnos prema svetu, stvarnosti, društvu, okruženju i filmu.

Opširnije...

Promocija knjige "Žumberački uskoci"

2018_05_09_knjiga.jpgPozivamo Vas na promociju knjige "Žumberački uskoci - unijaćenje i odnarođivanje", autora Dragana Vukšića, koja će se održati u Galeriji KC “Laza Kostić” Sombor, 17. maja u 19 časova. Pored autora, o knjizi će govoriti i profesor Branislav Ćurčić.

Vukšić je pukovnik u penziji sa dugogodišnjim vojnodiplomatskim iskustvom, Srbin iz Žumberka, oblasti na granici Hrvatske i Slovenije, gde su Srbi prvi put naseljeni u cilju formiranja vojne krajine za odbranu Habzburške monarhije od Turske.

Knjiga se može najaviti i kao istina o Srbima u Žumberku koji su, uprkos pritiscima Rimokatoličke crkve kroz vekove, sačuvali svoju veru i posebnost.

Opširnije...

PROMOCIJA KNJIGE POEZIJE DUŠANA GLADIĆA

Pozivamo Vas na promociju knjige ljubavne poezije "Dok krišom mirišem tvoje rame", apatinskog pesnika i multimedijalnog umetnika Dušana Gladića. Promocija će se održati u utorak, 24. aprila, u Maloj sali KC "Laza Kostić" Sombor, Venac Radomira Putnika 2, sa početkom u 19h. Autor će kazivati stihove iz knjige, više o knjizi će govoriti profesor Milorad Basta, dok će u pratećem muzičkom programu  učestvovati Dr. Miroslav Stojisavljević Mika.

SA PROMOCIJE NOVE KNJIGE DR STOJANA BERBERA - "VENAC LAZE KOSTIĆA"

2018_04_04_berber.jpgU koorganizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić“, Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ i Srpske čitaonica „Laza Kostić“  održano je predstavljanje knjige VENAC LAZE KOSTIĆA, u kojoj se, između ostalog, kazuje o druženju Lazinom sa doktorom Simonovićem , o Lazinom boravku na Cetinju i o Lazinom lečenju u Beču.

U promociji su učestvovali: David Kecman, recenzent, dr Stojan Berber, autor knjige, i Saša Milić, izdavač, kao domaćin večeri.

Foto dešavanja

Javne nabavke

Kultura na selima

Amaterizam

Foto galerije sa najviše pregleda