JA Methys - шаблон joomla Новости

Kulturni centar Laza Kostić Sombor

Promocija knjige Milana Micića „Srpski dobroljci 1914 - 1918, životi, sećanja“

Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor, organizuje promociju knjige Milana Micića „Srpski dobroljci 1914 - 1918, životi, sećanja“, koja sadrži deset priča koje se sastoje od sećanja na dobrovoljce koji su boravili u Rusiji 1914- 1918 godine. Promocija će se održati u ponedeljak 13. novembra u Svečanoj sali zgrade opštine (Županija) u 18 časova.

Milan Micić je autor trideset i četiri knjige iz  istoriografije, istorijske esejistike , dokumentarne proze, kratke proze i poezije. Istoriografske teme su mu srpski dobrovoljački pokret u Prvom svetskom ratu i kolonizacija Vojvodine u 20 veku. 

Dobitnik je književnih nagrada za kratku prozu  „Stevan Sremac“  ,„Milovan Vidaković“, „Vukašin Conić“, „Andra Gavrilović. Za knjigu kratkih priča „Mesec od venecijanskog sapuna „ nagrađen je 2014.  godine književnom nagradom „Andrićeva staza“.Za svoj istoriografski rad nagrađen je Sretenjskom poveljom srpskih institucija iz Mađarske 2017 godine.  Prevođen je na nemački, rumunski i mađarski jezik. Živi u Novom Sadu. 

Foto dešavanja

Javne nabavke

Kultura na selima

Amaterizam

Foto galerije sa najviše pregleda